Vælg en side

Ønsker du at klargøre dine gipsvægge til rullespartel, men ved ikke, hvor du skal starte? Så er du kommet til det rette sted. I dagens blog vil vi vise dig, hvordan du kan klargøre dine gipsvægge på en nem og effektiv måde. Vi vil guide dig igennem processen trin for trin og give dig en materialeliste, så du kan forberede dig på, hvilke produkter og værktøjer, du skal bruge til projektet. Så læs med, og lad os komme i gang med 3-2-1-fix!

1: Fyld samlingerne (armeringstape)

Det første skridt er at fylde samlingerne mellem gipspladerne med spartelmasse for at sikre en stærk overgang og forhindre revner. Der er to forskellige muligheder, og vi vil starte med den første og nemmeste løsning – armeringstape.

Armeringstape er selvklæbende og påføres før spartelmassen. Start nedefra og rul tapen ud til toppen, sørg for, at den klæber grundigt til overfladen. Når armeringstapen er på plads, kan du bruge sandspartel. Brug en lille spartel til at samle massen op og en stor spartel til at påføre den. Start nedefra og træk spartelmassen op i et jævnt lag. Til første lag spartel skal du bruge en grovkornet sandspartel, da denne ikke krymper så meget og har en god fyldeevne, når den tørrer. Sørg for at udglatte spartelmassen, mens du arbejder dig opad for en flot finish. Skær sidst det overskydende armeringstape af.

2: Fyld samlingerne (gipstape)

Den anden løsning er at bruge gipstape, som ikke er selvklæbende. Denne type armering skal lægges i den våde spartelmasse, som du først skal påføre. Det er vigtigt at fylde nok spartelmasse i samlingerne. Her kan du lægge spartel mellem samlingerne, inden du trækker spartelmassen ud med en stor spartel. Det gipstape, som du efterfølgende skal bruge, skal presses ned i den våde spartelmasse og foldes omkring hjørnerne. Nu kan du påføre yderligere spartelmasse ovenpå og udglatte overfladen.

3: Rullespartel

Når samlingerne er fyldt, kan du begynde at påføre rullespartel. Rullespartel benyttes til at jævne væggen ud og fjerne ujævnheder. Påfør et jævnt og tyndt lag af spartlen på væggen. Brug en stor rulle til at trække spartelmassen horisontalt i lange strøg. Sørg for, at overfladen er helt jævn, og lad spartlen tørre i overensstemmelse med producentens anvisninger. Når spartlen er tør, kan du slibe overfladen med sandpapir for at opnå en glat og fin finish.

4: Afslutning

Når du har påført rullespartel og slibet overfladen, er det tid til at afslutte projektet. Støvsug væggen for støv og rengør med en fugtig klud. Herefter kan du male væggen i den ønskede farve og nyde dit nye rum!

At klargøre dine gipsvægge til rullespartel kan virke uoverskueligt, men med vores 3-2-1-fix-guide har du det perfekte udgangspunkt til at komme i gang. Følg vores trin for trin-guide og brug de produkter og værktøjer, som vi har nævnt i vores materialeliste, for at opnå det bedste resultat. Ved at gøre det selv, kan du spare penge og samtidig opnå større tilfredsstillelse med resultatet. Nu er det op til dig at tage fat og få fixet dine gipsvægge!